Ezelwandelingen

Een ezel staat bekend om zijn koppigheid en eigenwijsheid. Het zijn prachtige dieren die erg makkelijk in de omgang zijn, en een vriendelijk karakter. Als je ooit in aanraking bent geweest met ezels weet je dat ze graag onder der mensen zijn, en houden van persoonlijke aandacht.

We zijn in eerste instantie gestart met onze eerste ezel Majonica, die nog steeds bij ons is. Na het ontmoeten van deze prachtige merrie, besloot Kees om 10 ezels te redden uit Roemenië. Wilt u hier meer over te weten komen dan kunt u dit lezen op de webpagina achtergrond ezels. Op dit moment hebben we 17 ezels die samen leven in een kudde samen met twee alpaca’s, een paard en een Shetlander. We trainen de ezels zelf voor de wandelingen. Iedere ezel heeft zo z’n eigen karakter eigenschappen zoals; ondeugend, knuffelig of speels, wil je nog meer eigenschappen ontdekken kom dan kennis maken met onze dames en heren. En laat onze ezels je hart veroveren en vertrek met een glimlach van oor tot oor.

We hebben verschillende routes uitgezet om te wandelen met de ezels, de kortste route is 6 kilometer en je kunt de route zolang maken als je wilt. De route leidt u door de bossen, door Natuurgebied de Maashorst. Je hebt verschillende keuzes voor een wandeling je kunt kiezen uit een halve dag, hele dag of een actieve vakantie en meerdere dagen gaan wandelen met iedere nacht overnachten op een andere plek.

Voordat je aan de wandeling begint, maak je uitgebreid kennis met de ezel. Er wordt uitgelegd hoe je het beste kunt omgaan met de ezel. Bij een halve of hele dag wandeling staat de ezel opgezadeld voor je klaar. Ga je meerdere dagen op stap met de ezel, dan leren wij je hou je de ezel dient te verzorgen en hou je hem op- en afzadelt. De ezels dragen met alle liefde en plezier je bagage en natuurlijk je kinderen. Er kan maximaal een kind op, een ezel. De ezels mogen belast worden tot maximaal 40 kg.

In overleg is er heel veel mogelijk en kun je de ezelwandeling uitbreiden met bijvoorbeeld;

  • Picknick in de bossen,
  • Een lunch, vooraf of naderhand op de locatie,
  • Maashorst Bubbels mee voor onderweg, als je bijvoorbeeld heel romantisch je partner ten huwelijk wil vragen of gewoon iets te vieren hebt,
  • Wijnproeverij

Niets is te gek en we staan natuurlijk altijd open voor nieuwe ideeën. Tot snel!