Achtergrond Ezels

Tien van onze originele ezels zijn afkomstig uit Roemenië. Deze ezels werden in Roemenië gebruikt voor zware arbeid onder slechte omstandigheden. Ze hadden een slechte vacht, slechte hoeve een al gehele slechte conditie door de zware belasting al die jaren. 

In 2017 hebben we de ezels naar Nederland gehaald. De eerste jaren hebben we mogen acclimatiseren en rond wandelen met de kudde in de wie. Rusten  van de jaren hard werk, slechte condities en waar gezond worden in een mooie en veilige omgeving. 

In 2009 zijn we gestart met het trainen van de ezels. De ezels zijn gewend geraakt aan de zachte aanpak en genieten steeds meer van de aandacht en de wandeling door het bos. Je zag de ezels opknappen van de positieve benadering in plaats van de klappen die ze vroeger kregen. Ze zijn aanhankelijk, reageren op hun naam en zoeken uit zich zelf mensen op. Ze houden er van om gepoetst en geknuffeld te worden. 

In de jaren die vorderen zijn de ezels moeders geworden van prachtige veulens die nog steeds in de wei rond lopen. De dames die uit Roemenië kwamen zijn helaas allemaal overleden aan ouderdom of aan gezondheidsklachten die ze hebben overgehouden aan hun verblijf in Roemenië. We genieten nu nog van het nageslacht van deze prachtige ezels. 

Voor nu lopen er 17 prachtige en lieve ezels in onze kudde.